Italiana creativă

Să străbați drumul pentru miracolele pe care ți le va dezvălui, iată motivul... - Cesare Pavese

Cercul de italiană creativă își propune să familiarizeze elevii cu muzicalitatea limbii lui Dante, să-i apropie de cultura italiană într-o manieră atractivă. Știut fiind faptul că învățarea prin descoperire, creativă stârnește mai mult interesul, copiii sunt implicați în proiecte nonformale, de la mici scenarii, la microrecitaluri bilingve, de la terapii prin lectură, la lecții în spații neconvenționale.

Pentru preocuparea acordată operei lui Gianni Rodari, mare experimentator pe segmentul „gramaticii fanteziei”, membrii cercului de italiană de la Palatul Copiilor Bistrița pot fi botezați cu încredere Micii rodarieni. Vând și ei, alături de mentorul lor, scriitorul italian, la tonete improvizate, („Știți ce?”) „Speranță”!

Vă invităm la un tur virtual cultural pe Via Appia, să ascultăm, peste veacuri, plângerile din Colosseum, să ne rugăm în Basilica di San Pietro, să admirăm Cappella Sistina, să audiem un concert de Giuseppe Verdi, dar și să detectăm minciuna la Bocca della Verità sau să ne încercăm norocul la Fontana di Trevi…

Și, evident, după studiu și artă, vă poftim la o pizza sau spaghetti și, ca desert, la „un vero gelato”/ o înghețată adevărată!