Cercul de pictură-desen

Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe. - Constantin Brâncuși

Activitățile de la cercul de pictură-desen au în vedere dezvoltarea creativității copiilor, deprinderea de tehnici artistice noi și orientarea acestora spre a-și defini o arie proprie de exprimare. 

Prin tematica abordată se încearcă dobândirea  de cunoștințe artistice utile dezvoltării culturale a copiilor și a implicării lor în cadrul acestui tip de acțiuni ale comunității.

De asemenea se va incuraja spiritul de initiativă și cel competitiv prin susținerea de proiecte expoziționale personale ale elevilor și participarea la concursuri de profil.

Începători

Pentru grupele de începători tematica dorește să acopere o arie cât mai mare a exprimării artistice cu noțuni despre culoare, compoziții, studii după natură. De asemenea vom cunoaște și personajele poveștii „Aventurile Hârtiei”, care ne vor ghida și învăța o mulțime de tehnici noi și atractive.

Ghidul „Aventurile Hârtiei”

Avansați

Grupele de avansați au tematici diferite pentru fiecare în parte, astfel: Pictură pe sticlă, Pictură pe lemn, Pictură-Desen si Artă textilă. Pentru fiecare dintre aceste specializări se are în vedere dezvolarea limbajului plastic în  exprimarea artistică în specificul fiecarei tehnici în parte.

Performanță

La grupa de performanță se încercă definirea și încurajarea direcților artistice personale ale elevilor și familiarizarea cu manifestări ale artei contemporane mondiale.​